5 غذایی که کودکان زیر یک‌سال نباید بخورند



 مهدیه عالی، کارشناس تغذیه و رژیم‌درمانی می‌گوید: باید توجه داشت که این ممنوعیت‌ها اغلب به دلیل ضعف دستگاه گوارش کودک برای هضم این مواد غذایی یا حساسیت‌زا بودن آنهاست. یعنی یا ترکیبات این مواد غذایی به گونه‌ای است که کودک قادر به راحتی قادر به هضم آنها نیست یا حاوی موادی هستند که می‌توانند ایجاد حساسیت کرده و مصرف آنها تبعات بدی به همراه داشته باشد. مادران برای استفاده از هر ماده غذایی می‌توانند این دو اصل را به خاطر داشته باشند و با این دو فاکتور آنها را بسنجند تا متوجه شوند که آیا قادر به مصرف این ماده غذایی برای کودک هستند یا خیر. برخی از مهم‌ترین مواد غذایی که مصرف آنها برای کودک زیر یک سال ممنوع است، عبارتند از:

1. سفیده تخم‌مرغ: می‌توان برای کودک زیر یک سال از زرده تخم‌مرغ پخته شده استفاده کرد که برای او بسیار مفید است اما سفیده تخم‌مرغ را نمی‌توان به او داد زیرا این ماده غذایی ترکیباتی دارد که ویژگی حساسیت‌زا بودن به آن داده است و باید برای شروع مصرف آن تا یک سالگی کودک صبر کرد.

2. عسل: به علت وجود سمی به نام بوتولیسم در این ماده غذایی بسیار مغذی استفاده از آن برای کودکان زیر یکسال به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود. برخی از مادران به تصور اینکه عسل ماده غذایی مفید و بی‌ضرری است در تهیه خوراکی‌ها یا نوشیدنی‌های کودک که به عنوان غذای کمکی مصرف می‌شود از آن استفاده می‌کنند که نباید این کار را بکنند.

3. میوه‌ها: برخی از میوه‌ها نیز در لیست مواد غذایی ممنوع برای کودکان زیر یک سال قرار می‌گیرد. انواع توت (شامل توت‌فرنگی، توت سفید، توت وحشی و شاتوت)، کیوی، خربزه، گیلاس و آلبالو از این جمله هستند. به طور کلی می‌توان گفت که میوه‌هایی که دانه‌دار هستند مانند توت‌ها و کیوی ایجاد حساسیت می‌کنند. با این حال، ممکن است میوه‌های دیگری

4. شیر گاو: استفاده از شیر گاو برای کودکان ممکن است همراه با ایجاد حساسیت باشد زیرا شیر گاو حاوی پروتیینی است که بدن کودک نسبت به آن واکنش نشان می‌دهد البته با جوشاندن شیر گاو این مشکل تا حدودی برطرف می‌شود اما باز هم هضم آن ممکن است برای کودک شما دشوار باشد.

5. اسفناج: درست است که این سبزی سرشار از مواد مقوی است اما استفاده از آن برای کودکان در این سن مناسب نیست زیرا اسفناج حاوی نیترات است و می‌تواند در بدن کودک ایجاد مسمومیت کند. بنابراین مادران باید دقت داشته باشند که در تهیه سوپ یا پوره از این سبزی استفاده نکنند.

 

منبع : نی نی سایت



انجمن کنترل عفونت ایران